O oljčnem olju

Skrb za kakovost našega ekstra deviškega oljčnega olja OLIUM se začne pri obdelavi tal in nadaljuje skozi celoten postopek, vse do shranjevanja. S poudarkom na naravnih metodah in ročnem delu zagotavljamo, da je vsaka kapljica našega olja najvišje kakovosti.

Obdelava tal

Z obdelavo tal odstranjujemo plevele, zadelamo mineralna in organska gnojila ter vzdržujemo godnost tal z ohranjanjem vode v tleh. Ob sušnih dneh vodo zadržujemo tako, da zastiramo tla z naravnimi materiali (seno, listje, kamenje).

Obiranje

Ker je obiranje najobčutljivejši del pridelovalnega procesa, mu namenjano prav posebno pozornost. Idealen čas pobiranja je od sredine novembra do sredine decembra. Nadaljujemo tradicijo naših prednikov ter najboljšega načina obiranja. Vsak plod ročno oberemo v primerni zrelosti, plodovi pa se ne poškodujejo. Kljub temu, da takšno obiranje ni ekonomsko opravičeno, saj lahko na uro poberemo le nekaj kilogramov oljk za pridelavo v olje, je za nas najpomembnejša kakovost olive ter druženje z družino in prijatelji ob tem našem prazniku.

Predelava

Da ohranimo najvišjo kakovost plodov jih še isti dan odpeljemo v oljarno, kjer jih zmeljejo. Stiskanje plodov se opravlja s hladno stiskano metodo, katera ohrani v olju vse naravne snovi. Iz zmlete oljčne drozge se na različne mehanske načine izceja oljčni mošt in kot stranski proizvod ostanejo oljčne tropine. Iz mošta izločijo olje s centrifugiranjem. Iz kakovostnih plodov pridelano olje je takoj po predelavi primerno za kulinarične užitke.
Posebnost ekstra deviškega oljčnega olja OLIUM je v tem, da je olje pridobljeno iz sadeža – oljke izključno z mehanskimi postopki. Tako pridobljeno olje – OLJČNI SOK je DEVIŠKO, ker ni ne kemijsko in ne toplotno obdelano ter ne vsebuje nobenih dodatkov (aditivov).

Rok trajanja in hranjenje

Olje ohrani bogato aromo 12–18 mesecev, zato je rok trajanja deviškega oljčnega olja do 18 mesecev. Kot maščobni proizvod ga lahko uporabljamo tudi več let, izvorna sestava olja se v tem času ne bo spreminjala, spreminjale pa se bodo substance, kot so vitamini, biofenoli in vse snovi, ki dajejo olju aromo, vonj, okus in barvo. Olje s pretečenim rokom trajanja je lahko še vedno dobro za cvrtje, vendar še zdaleč ne ustreza potrebnim kriterijem, ki veljajo za vrhunsko oljčno olje.

Shranjevanje olja: Olje hranimo v temnih prostorih, pri temeperaturi od 12–15°C. Oljčno olje je zelo občutljivo na oksidacijo z UV svetlobo, zato je bolje, da je hranjeno v temnih steklenicah. Da oljčno olje ni predolgo odprto, priporočamo nakup olja v manjši embalaži.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam in okusite popolnost narave.
Naročite svoje OLIUM ekstra deviško oljčno olje še danes!

Naslov

Olium d.o.o.
Vanganelska cesta 26,
6000 Koper

Samo Organsko

Pokličite

Mob: + 386 (0) 30 440 742
Mob: + 386 (0) 41 994 231

Kontaktirajte nas

Email: info@olium.si

© 2024 Olium d.o.o. All rigts reserved.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino